海と旅をテーマにブログを始めます / I start building my blog about "sea and trip"

はじめまして。

Nice to meet you.

外航船員を目指して商船系の大学に通う、女子大生です。

I'm an maritime university student whoes dream is to be an officer.

 

海と旅をすることが好きなので、そのことをテーマにブログを始めます。

I start building my blog about "sea" and "trip" because I like both.

外国の方にも読んで欲しいので、英語でも書きます。

I want foreign people to read my blog, so I write in English.

拙い英語なので、間違いがあればバンバン指摘して欲しいです。

My English is not good, so if you nitice my mistake, please tell me!

 

 

今日は、外航船員を目指すきっかけとなった場所、「琴平海洋博物館」についてお話しします。

Today, I'm going to tell you "Kohira Maritime Museum" where inspired me to want to be an officer.

f:id:umi_sekai:20200601111015j:plain

博物館の5階のビデオコーナーで「外航船員とは」というビデオを見ました。

 I watched "What is seafarers" at the video corner on the 5 floor.

当時、中学生だった私は、「仕事で世界中に行けて、島国の日本をモノを運ぶことで支えられる。なんて魅力的な職業なんだ!」と思いました。

I thought "What a wonderful job seafarers are.  That's because they can go to all over the world by ship, and they contribute to Japan by carrying."

金比羅さんへ訪れた際は、是非訪れてみてください。

 If you go to Konpira-san, you should go to Kotohira Maritime Museum. 

 

 

ここで、海洋博物館近辺の美味しいものを紹介します。

 Then, I introduce nice foods that you can eat around Maritime Museum.

 

f:id:umi_sekai:20200601112814j:plain

熱々、カリカリ、中身ジューシーのコロッケが食べられます。特に、カリカリ度がピカイチですね。

Piping hot, crunchy and juicy croquette ! Especially, crunchy is special.

 

 

f:id:umi_sekai:20200601112823j:plain

香川県といえば、やっぱりうどん。

 Kagawa is about Udon.

シンプルだけど、コシがあって美味しいです。

 It looks like simple but it's so chewy and delicious.

オススメのお店は、「こんぴらうどん」です。結構並んでいるので、昼時を避けると良いですね。 

 I recommend you "Konpiraudon" You should go there not on lunch time to avoid waiting in line.

 

 

では、この辺でさようなら。

Thank you for reading. Good bye.